Headerbild

Vision

Vision
Svensk Cykel - Världens bästa…

… specialidrottsorganisation
… utbildningar
… ungdomsrekrytering
… cyklister
… ledare

Verksamhetsidé
Vi ska erbjuda cykelidrott i organiserad form - för den cykel- och tävlingsintresserade
”Genom att vara Professionella, Innovativa, Ansvarsfulla och Framgångsrika erbjuder vi cykelidrott i organiserad form för den cykel och tävlingsintresserade”

  • Vi är en idrott som är bra för hälsa och miljö och som kan utövas både individuellt och i gemenskap.
  • Vi erbjuder en idrott organiserad i tävlings-, tränings- och landslagsaktiviteter.
  • Vi gör det till den cykel- och tävlingsintresserade som vill prestera och utmana sig själv och andra.
  • Genom våra många grenar erbjuder vi aktiviteter som är lättillgängliga och passar gammal som ung

Värdegrund
Svensk cykel organiseras under Svenska Cykelförbundet (SCF) som är en del av svensk idrott. Vi är därmed också en del av Riksidrottsförbundet och idrottsrörelsens gemensamma idé- och värdegrundsprogram ”Idrotten Vill”. Vi står bakom det internationella cykelförbundets (UCI) och Sveriges Olympiska Kommittés (SOK) riktlinjer.

Tillsammans med detta vill vi ta till vara på cykelsportens tradition samt vara och uppfattas som Professionella, Innovativa, Ansvarsfulla och Framgångsrika. Innehållet i dessa begrepp ska fungera som ledstjärnor i vårt arbete med att uppfylla verksamhetsidén och närma oss visionen.

 

Verksamhetsinriktning för Svensk Cykel 2012-2016
Svensk Cykel är Svenska Cykelförbundet, distrikten, föreningarna, aktiva och ledare. Tillsammans arbetar vi mot gemensamma mål för att cykelsporten i Sverige ska vara stark och framgångsrik.

Vår gemensamma långsiktiga verksamhetsinriktning beskriver var cykelsporten i Sverige ska befinna sig 2016 och den årliga genomförandeplanen visar vägen dit.

Cykelsporten är populär och attraherar både ung och gammal, man som kvinna.
Tillsammans är vi ca 40 000 medlemmar organiserade i drygt 300 föreningar. Utöver detta deltar varje år tusentals svenskar, där många inte är föreningsanknutna, i motionslopp och många har cykeln som transportmedel och motionsform utan att tävla.

 

Prioriterade fokusområden
Förbundsmötet 2011 fastslog fyra fokusområden som de viktigaste områdena vi i Svensk Cykel gemensamt arbetar med fram till och med 2016.